Loading...

OM OS

Dixi burger – historien

New Orleans, LA – eller "the Big easy" som amerikanerne kærligt kalder storbyen i det sydlige USA erved Mississippiflodens er præget af fransk og spansk styre og caribisk kultur. Byen er har gennem århundreder været samlingspunkt for det søde liv med masser af barer, musik, god mad og underholdning og betragtes idag som den rytmiske musiks vugge.

Den afslappede livsstil, den rytmiske musik og ikke mindst den creolske madkultur var inspirationen, da en gruppe tidligere aktive fra KFUMs boldklub Roskilde i efteråret 2009 samledes for at finde et tema til en bod på Roskilde Festival. Fodboldklubbens klubhus havde fået bevilget midler til en overbygning på klubhuset som ikke rakte til at færdiggøre byggeriet. .

Byggefonden, en fond med formål at tilvejebringe midler til klubben, havde ydet støtte til byggeriet, men som ikke havde tilstrækkelige midler til at færdiggøre det, blev det organisatoriske fundament hvorunder gruppen udviklede ideerne til en bod på Roskilde Festival. Indtægter fra boden skulle sikre det økonomiske grundlag så byggeriet kunne gøres færdigt. Gruppens motivation og energi var et udtryk for taknemmelighed for mange gode oplevelser i klubben. .

Som lokale Roskilde borgere var gruppen vokset op med Roskilde Festival og inspirationen fra musikken fællesskabet og maden derude. Gode oplevelser der rettede opmærksomheden på Louisiana og det creolske køkken som tema. .

Gruppen tog opgaven seriøst, maden skulle være smagfuld og af en kvalitet de selv ville spise. En lang række prøvesmagninger blev gennemført før der en januardag 2010 blev indkaldt til officiel prøvesmagning, hvor burgeren blev navngivet Dixe Burger. Dixi Burger fordi New Orleans, og Louisiana er en del af det sydlige USA der har kælenavnet Dixi (Land of Dixi). .

Temaet og planen for en festival bod var klar og navnet Dixi Burger blev købt som et registreret varemærke. Gruppens netværk, venner og bekendte blev samlet til en slagkraftig organisation der sammen med andre frivillige gennemførte den første festival med et overskud på 0,5 mio kr. Successen fortsatte nogle år indtil en nedgang i antallet af frivillige til boden og fratrædelser i gruppen nødvendiggjorde et nyt set-up. Til festivalen 2018 blev det besluttet at Dixi Burger skulle fortsætte med hjælp fra frivillige fra fodboldklubbens boder. Det blev en kæmpe succes som nu fortsættes og som fremadrettet sikrer midlerne til flere og større projekter i KFUMs Boldklub Roskilde hvor udlodningerne fra festivalen for længst har fået færdigbygget klubhuset og doneret til en række andre store anlægsprojekter. .

Dixe Burger lever i bedste velgående fordi frivillighed i KFUMs Boldklub er et samlingspunkt hvor folk fra klubben mødes og møder andre frivillige i en bod der via autentiske creolske retter hylder mangfoldigheden, festen, kulturen og musikken på Roskilde Festival.

Dixi Burger - Join "the Big easy" living - let the good times Roll."

"Lovpligtig redegørelse om fondsledelse"

Juridisk navn:
BYGGEFONDEN
CVR-nr: 36420804
Adresse:
c/o Arne Jimmy Nielsen
Klintevej 32
4000 Roskilde

KFUM's Boldklub Roskilde

Roskilde KFUM har gennem årene effektiviseret arbejdsgangene og dermed skabt en strømlinet produktion, der også kan tjenes penge på. Ellers giver det ingen mening. For dig betyder det dog mest af alt, at medarbejdernes muligheder for hygge og afslapning i de tiltrængte pauser bliver endnu bedre, end før! Vi har altid haft øje for medarbejderne – og deres gode trivsel. Hvert år arbejder flere hundrede frivillige stenhårdt på festivalen. For at skabe det bedst mulige økonomiske resultat. Men det er også vigtigt, at vi hygger os sammen, mens vi knokler. Det er jo festivalen. Vi vil derfor gøre alt for, at du også synes at det er sjovt og hyggeligt at arbejde her hos os. Gratis mad, billige drikkevarer og en sjov "festivalfest" er blot noget af det, som du får hos os – udover festivalbilletten, naturligvis. Samtidig kan du jo under alle omstændigheder glæde dig over, at din arbejdsindsats går til et godt formål. Vores overskud fra festivalen går nemlig især til ungdomsafdelingen i klubben – f.eks. til nye bolde. Det er jo en fodboldklub.

Frivillig hos Dixi Burger på RF2024